4 Mart 2012 Pazar

Teknik SEO Sürecinin Önemi

SEO çalışması yapan kişiler mutlaka teknik seo süreci oluşturmalı ve seo teknikleri ona göre uygulanmalıdır. Daha sonra muhtemel oluşabilecek seo sorunları için daha kolay ve daha hızlı önlem alabilmelidir.

Daha gelişmiş, modern ve etkili bir Arama Motoru Optimizasyonu  çalışması yaparken dikkat etmeniz gereken 2 şeyi aşağıda açıklayalım. Her şeyden önce unutmamanız gereken bir şey vardır ki o da kuvvetli bir SEO yapısı oluşturulmasıdır. Bu sıralayacağımız 3 faktörün etkilerini çok çabuk göremezsiniz, kolay kazanabileceğiniz şeyler değildir ama biraz zaman geçtikten sonra etkilerini çok hızlı şekilde görebilirsiniz ve Search Engine Optimization çalışmalarınızın sitenize yaptığı katkıları daha net görebilirsiniz. Bu SEO Tavsiyeleri alınmalı ve uygulanmalı diye düşünüyoruz.

1) Google Analizlerindeki Teknik Dipnotlar

Genel olarak Google Analizleri hesabına sahip olan birçok müşteri Google analizlerinde dipnotlara yer vermez, e-maillerine, PPC'lerine, sosyal kampanyalarına yer verirler ya da sadece arama motorlarının değişen algoritmalarını takip ederler.

Bir Google Alert tanımlaması yapın. Google aramalarındaki trafiğin ve hareketliliğin nedenini saatlerce bulmaya çalışmak ve buna zaman harcamak yerine Google Alert sayesinde bu değişiklik ve güncellemelerden haberdar olun. Google Alert konusunda yakında daha detaylı bir makale yazmayı da düşünüyoruz.

2) Site Haritaları, Google / Bing Webmaster Araçları

Seo uzmanları Google Webmaster Araçlarındaki değişikliklerden haberdar olmak için site haritaları, botlar ya da taranan sitelerle alakalı güncel bilgileri edinmek için bir iç işlem yaratmalılardır. Site haritaları ancak güncel olarak takip edilip düzenlendiğinde ve iyi korunduğunda faydalıdırlar. Peki bu neden önemlidir ? Google ve Bing'in üst düzey bir yetkilisi, site haritalarının temiz olması gerektiğini vurguluyor. Bu otoriteye göre Google ve Bing site haritalarında %1 oranında bir kirliliğe izin veriyorlar daha fazlası site haritasının güvenilirliğini azaltıyor ve arama motorları da site haritasına güvenmekten vazgeçiyorlar. Burada belirtilen kirlilik yüzdesi 404 – 500 durum kodu hataları ve yeni adrese göndermeleri içeriyor. Bu bilgiler ışığında anlıyoruz ki düzenli aralıklarla site haritası onaylanmalıdır. Bu aralık farklı siteler için farklı zamanlara karşılık gelir. Bir yayıncılık sitesi her birkaç saate bir güncellenmeli iken bir e-ticaret sitesi haftalık güncellenmelidir. Bunun yanı sıra site haritaları Webmaster araçlarında en azından ayda bir kere güncellenmeli ve bir sorun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Özellikle kontrol edilmesi gerekenler ise şunlardır :

- Hata mesajları,
- İndekslenen sayfa sayısı
- Kötü amaçlı yazılar ( ve bunlar acilen incelenmelidir )
- Taranma hataları ( 4xx ya da 5xx gibi )

Bir Screaming Frog hesabınız varsa Google Webmaster Araçlarını onaylamak için bunu da kullanabilirsiniz. Google Webmaster Araçlarının hatalarını güncellemediği hesaba katılırsa Screaming Frog hesabınız bu işi yerine getirecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder