2 Mart 2012 Cuma

SEO Nasıl Yapılır

En çok merak edilen konuların başında seo nasıl yapılır ve ne tür seo teknikleri vardır gelir heralde. SEO Nedir konusunda anlatmıştık ama kısaca özetleyelim. SEO arama motorları sonuç sayfalarında üst sıraları hedeflemek için yapılan çalışmaların bütünüdür.

Web sitelerine seo nasıl yapılır diye sorarsanız site içi ve site dışı çalışmalar olarak ikiye ayırabiliriz yapılan çalışmaları. SEO Çalışmaları Nelerdir başlığında temel olarak bahsetmiştik. 'SEO' konusunda istenilen sonucu alabilmek için sabırlı ve temkinli hareket etmek gerekmektedir. Domain yaşının ve ziyaretçi davranışlarının da önemli bir etken olduğunu düşünecek olursak yeni açılan siteler için çok daha temkinli ve hareket etmelerini öneririz.

Eğer web siteniz için optimizasyon çalışmasına karar verdiyseniz kesinlikle güvendiğiniz bir seo danışmanı ile çalışınız, çünkü SEO uzun süren çalışmaların ve küçük küçük olumlu etkilerin toplamda beraberce sonuç verdiği çalışmalar sürecidir ve bu süreç daha sonra da gelinen noktayı korumak için devam eder. Çok aceleci davranıp doğal olamayan yöntemlerle hızlı sonuç alınmak istenirse bu çok ciddi zararlara da sebep olabilir. Tavsiyemiz gerçekten güvendiğiniz biri ile çalışmanızdır. SEO Danışmanına Sorun Bakalım konusu okuyunuz. Herkesin farklı seo teknikleri ve seo yöntemleri uygulayabileceğini de unutmamak gerekir.

Daha çok kurumsal şirketlere hitap edildiğini belirtmek için olsa gerek kurumsal seo diye bir kavram daha çıkmıştır. Böyle bir terime gerek var mıdır tartışılır belki ama sonuçta istediği mesajı verebilen bu deyim ile seo konusunda uzman kişiler kurumsal seo danışmanlığı hizmeti de vermektedir. Bu çalışmalar da şirketin kurumsal yapısına ve ziyaretçi kullanımına daha fazla dikkat edilir. SERP'de üst sıralara çıkmak için gerek görsel yönden gerekse kurumsal yapıya uygun içerik konusunda pek taviz verilmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder