7 Mart 2012 Çarşamba

Google Sertifika Programları

Google Sertifikasyon Programları katılımcıları sınavı geçerse kısaltması GAP olan Qualified Google Advertising Professional ünvanı almaya hak kazanırlar. GAP sertifikası kesinlikle Google SEO Sertifikası değildir. 

Şimdilik Google SEO Sertifikası adı altında bir hizmet veya sertifika bulunmamaktadır. Sertifikalı SEO Danışmanı olmak istiyorsanız Google'dan değil de başka kuruluşlardan sertifika alabilirsiniz.

Google Sertifika Programları

GAP sertifikalarından Adwords sertifikasını inceleyelim. Google Adwords Sertifikası "SEM" ile alakalıdır ve Google Reklamları kampanya yönetimi için büyük bir artıdır. Google Reklamcılığının Temelleri Sınavı, Arama Reklamcılığı İleri Düzey Sınavı, Görüntülü Reklamcılık İleri Düzey Sınavı, Raporlama ve Analiz Sınavı olmak üzere 4 farklı sınav mevcuttur ve 4 sınavı da alabilirsiniz. Google Sertifika Sınav Ücretleri her sınav için 50 dolardır. Search Engine Marketing alanında Google sertifikası alabilmek için aranan şartlar şunlardır:

1- My Client Center'dan en az bir Google Adwords hesabınız olması
2- 90 gün boyunca 1000 dolar harcama yapılmış bir kampanya yönetilmesi
3- Ve Google'ın yaptığı sınavı geçmek.

Sınavı geçmek çok kolay değil ve süre de sınırlıdır. Google bu sınavlara hazırlanabilmeniz için kaynak ve programlar verir ve bu iyi hazırlandığınız taktirde de sınavı geçebilirsiniz. Sınavı geçemezseniz malesef tekrar sınav ücreti ödemek zorunda olursunuz. Fakat sınava girmek için de yine sınır vardır. 90 gün içinde sınava en fazla 3 kez girebilirsiniz. Sınava herhangi 7 gün içinde 2 kez giremezsiniz.

Google, reklamverenlere Adwords kampanyalarını yönetecek Google Reklam Uzmanları bulmaları için Google İş Ortağı Arama hizmetini sunar. Bu hizmet ile Google Sertifikası almış GAP'ler bu sayfalarda yer alırlar ve böylece reklamverenler daha kolay Sertifikalı SEM Danışmanları bulabilirler ve SERP'daki sitelerinin pozisyonlarını daha optimize yaptırabilirler.
Diğer sertifika türleri olara Google Analytics ve Google Apps Education sertifikalarını sayabiliriz. Bu sertifikaları da alabilirsiniz. Google Sertifika Sınavları farklı dallarda mevcuttur. Analytics için Google Analytics Bireysel Kalifikasyon sınavına 50 dolar ödeyerek girebilirsiniz. Farklı Apps Education sınavları ise 15′er dolardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder